joi, 18 decembrie 2008

Fondul Proprietatea mai are de primit actiuni de la 4 firme din subordinea MEC

Fondul Proprietatea a primit de la Ministerul Economiei (MEC) actiuni la 17 companii, procedurile de transfer a pachetelor de actiuni de la alte patru firme fiind in curs de realizare, potrivit informatiilor MEC. Cele patru companii sunt Electrica Muntenia Sud, Electrica Transilvania Nord, ElectricTransilvania Sud si E.ON Moldova. Fondul Proprietatea are participatii la 114 companii, cu o valoare totala de circa patru miliarde de euro. Dintre acestea, 21 de firme se afla in subordinea MEC sau ministerul detine participatii semnificative, ramase in urma procesului de privatizare.

Alexandru Bucsa: Ancheta in cazul Rompetrol este nefinalizata

Vicepresedintele grupului Rompetrol, Alexandru Bucsa, a respins, ieri, posibilitatea de a-i fi prezentat materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol, in conditiile in care, ca si Dinu Patriciu, considera ca ancheta in acest caz nu a fost finalizata. Bucsa a ridicat aceasta exceptie in fata procurorilor Parchetului instantei supreme care se ocupa de dosarul Rompetrol in care este cercetat alaturi de mai multe persoane, printre care Dinu Patriciu, Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Un demers similar a facut, saptamana trecuta, Dinu Patriciu. Fiecare dintre cei invinuiti in cazul Rompetrol va fi convocat pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala.

Doar bancile au scazut ieri

Bursa a inchis ieri in crestere pe mai toate titlurile lichide de pe piata, ordinele de cumparare venind mai ales dupa jumatatea zilei.
SIF-urile au inceput ziua pe scadere, dar si-au revenit pana la final, reusind sa inchida pe plus. Indicele BET-FI a urcat cu 1,2%.
"Nu cred ca vor fi evolutii spectaculoase pe Bursa in urmatoarea perioada. Pana la listarea Transelectrica, lichiditatea se va mentine destul de scazuta, cu variatii mici pe principalele cotatii", spune Gabriel Gheorghe, directorul general adjunct al Equity Invest.

Carbochim cauta un teren de 3-5 hectare pentru extindere

Societatea Carbochim Cluj-Napoca, unul din cei mai importanti producatori de abrazive profesionale din Romania, intentioneaza sa cumpere in urmatoarele trei luni un teren de 3-5 hectare in valoare de pana la 3,6 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie. Actionarii societatii au aprobat cumpararea terenului in cadrul AGA de ieri, in completarea programului de investitii pe anul in curs.

Vrem sa cumparam un teren pentru extinderea productiei. Terenul va fi in Cluj sau langa Cluj. Suma de 3,6 milioane de euro este valoarea maxima aprobata de actionari in limita careia putem cumpara terenul", a precizat Dorin Popoviciu, directorul general al Carbochim. El a ajuns si cel mai important actionar al societatii, in urma desfiintarii Asociatiei Salariatilor, controland 17,6% din actiuni.
Popoviciu a mai spus ca societatea urmareste dezvoltarea productiei prin lansarea de noi produse, dar nu a dorit sa ofere mai multe detalii la acest moment. Achizitia terenului va fi finantata in cea mai mare parte din credite bancare.
"Depinde si de valoarea efectiva a terenului pe care-l vom cumpara, dar in linii mari probabil finantarea va proveni in proportie de 30% din fonduri proprii, iar restul din credite bancare", spune directorul societatii Carbochim.
Conducerea societatii a mai spus ca analizeaza mai multe oferte si va alege in final oferta cea mai "ieftina" , luand in calcul toate costurile aferente acestui obiectiv. "Terenul va fi cumparat cel mai probabil in urmatoarele trei luni", a adaugat Dorin Popoviciu.
Carbochim a incheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 42.200 de euro, de 16 ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut. In primele trei luni ale anului, societatea a realizat o cifra de afaceri de 2,22 milioane de euro, apropiata de afacerile din perioada ianuarie-martie a anului trecut.
Alaturi de directorul general, alti patru actionari mai detin pachete de cel putin 10% din actiunile Carbochim, intre acestia fiind si SIF Banat-Crisana, cu o participatie de 13%. Practic, in urma desfiintarii Asociatiei Salariatilor, sase actionari au fost raportati cu o detinere cumulata de 61,1% din capital.
Actiunile Carbochim sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 7 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 7,7 milioane de euro.

Actionarii Turism Felix au subscris o treime din oferta de actiuni

Actionarii companiei balneare Turism Felix (Baile Felix Oradea) au subscris 31,15% din pachetul de 77 de milioane de actiuni scos la vanzare in cadrul ofertei publice derulate de societate.
Ieri s-a incheiat prima etapa a ofertei, in care aveau dreptul sa subscrie actionarii Turism Felix, urmand ca de azi sa poata cumpara actiuni si ceilalti investitori interesati.
Acestora le vor fi oferite 53,017 milioane de titluri. Investitorii vor putea transmite cereri de subscriere intr-un interval de pret cuprins intre 0,6 lei si 1,1 lei/actiune, pretul de vanzare urmand sa fie stabilit la finalul perioadei, in functie de cererile de subscriere pe care societatea le va primi. Oferta se va derula pana pe 18 august prin sistemul tehnic al Bursei de Valori, iar ordinele de subscriere pot fi preluate prin orice societate de brokeraj autorizata. Oferta este intermediata de SSIF Broker din Cluj.

Actionarii Ardaf dau afara administratorii si trebuie sa aduca 51 mil. euro

Actionarii Ardaf Cluj, companie pusa sub administrare speciala de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), au decis ieri majorarea capitalului social cu 181,2 mil. lei (51,5 mil. euro) prin aport in numerar, bani necesari pentru a tine firma in viata.
Initial, pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor figura propunerea de majorare a capitalului cu 110 mil. lei (31 mil. euro) si renuntarea la punerea in aplicare a unei hotarari mai vechi de majorare a capitalului cu 71,2 mil. lei (20,2 mil. euro).

Caroline Anna Kuipers, noul actionar al Comcereal Botosani

Caroline Anna Kuipers a devenit actionarul majoritar al firmei Comcereal Botosani, dupa ce a cumparat pe piata Rasdaq 50,3% din titlurile societatii de la compania Prutul SA pentru 500.000 de lei.Cele 0,51 milioane de titluri au fost transferate la un pret unitar de 1 leu, inferior valorii nominale de 2,5 lei a unei actiuni din structura capitalului social al companiei. Prutul SA si-a redus astfel participatia de la 87,7% la 37,3% din capitalul Comcereal. Potrivit celor mai recente date Rasdaq, Comcereal are un capital social de 2,53 milioane de lei.

Armatura inlocuieste administratorii cu un Consiliu Director

Actionarii Armatura Cluj-Napoca vor discuta la 15 august propunerea de revocare a administratorilor firmei si infiintarea unui Consiliu Director, format din unul pana la cinci directori executivi, care sa preia o parte din atributiile Consiliului de Administratie (CA). Totodata, actionarii companiei vor discuta si propunerea ca presedintele CA sa nu mai exercite si functia de director general al firmei. Principalii actionari ai firmei sunt compania Hertz Armaturen din Viena, care detine 20% din actiuni, si asociatia salariatilor, cu 40%. Banca Transilvania si fondul de investitii Broadhurst Investment detin fiecare o participatie de 5% din capitalul Armatura.

duminică, 14 decembrie 2008

Comet Bucuresti vinde un imobil cu 14 mil. euro

Compania imobiliara Comet Bucuresti scoate la vanzare un imobil situat in Bucuresti, pentru care vrea sa obtina cel putin 14 milioane de euro, si vrea sa contracteze un credit de pana la 10 milioane de euro, suma destinata investitiilor. Imobilul de vanzare, alcatuit din teren si constructie, este situat in Bucuresti, pe bulevardul Timisoara, potrivit unui comunicat emis de reprezentantii societatii pe piata Rasdaq. Suma contractata ar putea fi folosita pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in tara si in strainatate sau pentru achizitionarea de firme cu probleme juridice si economico-financiare, prin preluarea datoriilor acestora si transformarea in actiuni. Banii mai pot fi folositi si pentru asocierea cu alte companii in vederea administrarii de cladiri de birouri, hoteluri, depozite si cladiri de apartamente. Creditul va fi garantat cu imobilul situat pe bulevardul Timisoara. Comet este controlata de Asociatia Salariatilor (PAS), care detine 91% din titluri.

Patriciu infirma informatiile privind vanzarea unui pachet de 25% din Rompetrol

Compania slovena Petrol este interesata de preluarea a 25% din actiunile Rompetrol si a avut deja negocieri cu proprietarul grupului, Dinu Patriciu, potrivit Financial Times, informatie infirmata insa de omul de afaceri.
Patriciu a precizat ca a discutat cu presedintele companiei slovene, Marko Kryzanowski, dar nu in legatura cu o posibila achizitie a unei participatii la Rompetrol, ci exclusiv despre contracte comerciale.

Mittal Steel Galati: La capacitate maxima vom produce de 3 miliarde de euro

Fostul Sidex va depasi in acest an pragul de 2 mld. euro cifra de afaceri, cu doua treimi din capacitate in functiune.

Sidex este una dintre primele trei companii din Romania, dupa Petrom si Lukoil, evolutia combinatului influentand multe businessuri. "La capacitate maxima ar trebui sa depasim 3 miliarde de euro", a declarat Augustine Kochuparampil, CEO la Mittal Steel Galati, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.
El spune ca, la fel ca si grupul Arcelor Mittal din care face parte, combinatul de la Galati a beneficiat de o piata favorabila in prima parte a acestui an, caracterizata printr-o cerere in crestere si preturi mai ridicate.

Derivatele, gata de lansare la BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa in urmatoarele saptamani tranzactii cu contracte futures avand la baza actiunile tranzactionate pe piata si indicii proprii, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat regulile de tranzactionare pentru aceste instrumente.
"Am primit autorizarea CNVM pe prevederile privind piata produselor financare derivate si tin sa le multumesc pentru efortul pe care l-au facut. Cred ca ne vom incadra in termenul pe care ni l-am propus pentru lansarea derivatelor, adica iunie-iulie, Pana atunci va trebui sa mai facem o repetitie generala, sistemul de tranzactionare fiind pus la punct de mai bine de un an", a spus pentru ZF directorul general al Bursei, Stere Farmache.

Adrian Ceuca, Broker Cluj: Nu cred ca este inca vacanta

Evolutia agitata a Bursei de Valori Bucuresti si a pietei RASDAQ din ultimele sedinte vine sa confirme faptul ca vom asista la o vara interesanta pentru investitori si pentru emitenti. De aceea, brokerii spun ca inca nu este momentul lichiditatilor foarte scazute sau a corectiilor de vara.
"Nici vara trecuta activitatea Bursei nu s-a redus drastic, iar de la mijlocul sezonului au inceput deja cresterile pe sectorul societatilor de investitii financiare. Nu spun ca vom avea parte de aceeasi evolutie, dar nu cred ca este inca vacanta", spune Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.


De la inceputul anului indicele BET a urcat cu 11,8%, in timp ce pe tot anul trecut rentabilitatea medie adusa de cele zece actiuni incluse in cosul acestuia a fost de 22%.
"Am asistat deja la o perioada de acumulare puternica, iar spre toamna am putea avea un trend ascendent mai accentuat", spune Adrian Ceuca.
In ultima sedinta de tranzactionare actiunile BRD au sarit cu peste 12% pe fondul unei valori a tranzactiilor record pentru aceasta perioada, 6 mil. euro (19,6 mil. lei). Brokerii spun insa ca nivelul actual al pretului nu va rezista in piata si ca probabil vom asista si la o corectie.
Urcarea a fost data de ordine de cumparare puternice, care nu si-au gasit contraoferta, spun ei. De la inceputul anului actiunile BRD au adus investitorilor un randament de peste 31%.
Indicele BET, care urmareste evolutia celor mai importante zece actiuni din punct de vedere al lichiditatii si capitalizarii bursiere, a urcat in ultima sedinta cu 2,88%, pe fondul unei valori a tranzactiilor de 18,7 mil. euro (60,7 mil. lei).
Mare parte din avansul inregistrat de indice s-a datorat urcarii sustinute a titlurilor BRD, dar si revenirii Petrom. In total, cele doua titluri au o pondere de 40% in formula indicelui.
Indicele BET-FI a urcat in sedinta de vineri cu 0,62%, valoarea tranzactiilor cu titlurile societatilor de investitii financiare fiind de 5,4 mil. euro (17,6 mil. lei), sub 30% din lichiditatea inregistrata la nivelul intregii Burse.
Piata RASDAQ a fost din nou animata de cresterile celor mai vizibile actiuni. Titlurile companiei de panificatie Boromir Prod Buzau au urcat in ultima sedinta cu 0,54%, valoarea tranzactiilor cu aceste titluri fiind de 0,76 mil. euro (2,47 mil. lei).

Actiunile Bancii Transilvania au pierdut vineri 3,29%. Valoarea tranzactiilor cu titlurile bancii s-a ridicat la circa 2,37 mil. euro (7,69 mil. lei), aflandu-se pe locul al doilea in topul rulajelor de la Bursa. Banca Transilvania a fost in primele cinci luni ale anului printre cei mai convingatori administratori de fonduri, reusind sa atraga de la investitori 26,2 mil. euro (88 de mil. lei), prin reputatia grupului financiar sau prin randamentele aduse de fonduri. Fondul de actiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Management, a raportat intrari nete de 7,6 mil. euro (25,6 mil. lei). Ultima tranzactie cu titlurile bancii s-a perfectat la un pret de 0,735 lei/actiune.

Actiunile Electroputere Craiova au sarit vineri cu 14,97%. Titlurile companiei, listate la categoria a II-a a Bursei de Valori, au facut vineri obiectul unor tranzactii in valoare de circa 368.000 de euro (1,20 mil. lei), aflandu-se printre cele mai cautate zece actiuni. Actiunile companiei au sarit saptamana trecuta cu circa 74%. Cresterile au fost determinate de anuntul AVAS privind castigarea licitatiei pentru privatizarea Electroputere de catre compania saudita Al-Arrab. Alaturi de partenerii internationali, Al-Arrab intentioneaza sa dezvolte afacerile Electroputere si sa extinda domeniile unde activeaza compania romaneasca, pentru a crea o oferta de produse completa.

Actiunile Petrom au crescut vineri cu 1,94%, aflandu-se printre cele mai cautate zece titluri de la Bursa. Valoarea tranzactiilor cu actiunile companiei s-a ridicat la circa 493.000 de euro (1,60 milioane de lei). Petrom, cea mai mare companie romaneasca, aflata in portofoliul grupului petrolier austriac OMV, a infiintat firma de petrochimie Petrochemicals Arges prin intermediul careia vor fi regrupate toate activitatile de petrochimie pe care compania le deruleaza pe platforma de la Arpechim. Compania va incepe sa functioneze independent din a doua jumatate a anului acesta. Ultima tranzactie cu titlurile Petrom s-a perfectat vineri la un pret de 0,525 lei/actiune.

Actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea au sarit vineri cu 8,20%, pe fondul unei lichiditati de circa 191.000 de euro (620.000 de lei). Actiunile Oltchim nu au fost influentate de problemele aparute la rafinaria Arpechim, desi productia combinatului depindea in mod direct de functionara acesteia. Actiunile companiei s-au apreciat cu circa 34,79% de la inceputul anului, de la un pret de 0,4590 lei/actiune la inceputul lui ianuarie. Cel mai mic pret a fost atins pe 22 ianuarie, acesta fiind de 0,3770 lei/actiune, atunci cand titlurile au pierdut 14,83% din valoare, fiind cea mai mare pierdere inregistrata pana acum in acest an. Vineri a fost atins cel mai mare pret din anul curent.

Titlurile Napochim Cluj au urcat vineri cu 11,79%. Tranzactiile cu actiunile companiei au inregistrat in ultima sedinta o lichiditate de circa 317.000 de euro (1,03 milioane de lei), aflandu-se pe locul trei in topul rulajelor de pe piata RASDAQ. Cea mai cautata companie de pe piata a fost Boromir Prod, cu tranzactii in valoare de circa 760.000 de euro (2,47 milioane de lei). RASDAQ-C, principalul indice al pietei electronice, a crescut vineri cu 2,71%, de la 4.612,83 puncte pana la un nivel de 4.737,73 puncte. De altfel, vineri toti indicii pietei au inregistrat cresteri. Piata RASDAQ a atins in ultima sedinta o lichiditate totala de 5,96 milioane de euro (19,30 milioane de lei).

Patru SIF-uri au castigat 20 mil. euro in mai

SIF-urile au fost mai active pe Bursa in luna mai, raportand profituri semnificative dupa primele cinci luni ale anului, desi nu au incasat inca dividendele de la BCR si BRD. Cele patru SIF-uri care au raportat profiturile la sfarsitul lui mai au obtinut luna trecuta un castig total de 64 mil. lei (19,6 mil. euro). Singurul care nu a raportat profitul este SIF Muntenia (SIF4).
SIF Moldova (SIF2) a obtinut in luna mai un profit brut de 37,3 mil. lei (11,4 mil. euro), potrivit datelor transmise de companie Bursei de Valori Bucuresti, fara ca societatea sa fi raportat tranzactii importante luna trecuta. O posibila explicatie pentru nivelul ridicat al profitului ar putea fi dividendele incasate de la BCR, insa nicio alta SIF nu a incasat dividende de la banci in luna mai.


Reprezentantii SIF Moldova nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Pe primele cinci luni ale anului, SIF Moldova a obtinut un profit brut de 45,3 mil. lei (13,5 mil. euro), mai mare decat intreg profitul pe 2006, situandu-se pe locul al doilea intre cele patru SIF-uri care au raportat rezultatele la finele lunii mai.
Singura tranzactie semnificativa raportata de SIF Moldova luna trecuta a fost vanzarea unui pachet de 16,25% din actiunile producatorului de textile Argesana Pitesti pentru 3,74 mil. lei (1,14 mil. euro).
Prima la profit dupa primele cinci luni este SIF Transilvania (SIF3), cu un castig de 49,2 mil. lei (14,7 mil. euro). In luna mai, SIF Transilvania a obtinut un profit de 9,4 mil. lei (2,88 mil. euro) din vanzarea unor pachete de actiuni.
SIF Transilvania a incasat 4 mil. lei (1,2 mil. euro) din vanzarea pachetului majoritar de 89% din actiuni detinut la Ialpesco Slobozia si inca 3,3 mil. lei (1 mil. euro) din lichidarea participatiei la Prodcomplex Targu Mures (PRLX). De asemenea, SIF Transilvania a vandut in piata un pachet de 1,3% din titlurile THR Marea Neagra (EFO), pentru 2,35 mil. lei (0,71 mil. euro). SIF Transilvania a mai vandut si saptamana trecuta un pachet de 1,4% din THR Marea Neagra pentru care a incasat 3,45 mil. lei (1,06 mil. euro).
Pe de alta parte, societatea a cumparat in mai, prin oferta publica de preluare, 38% din actiunile companiei hoteliere Orizont Turism Predeal (ORTU), pentru care a platit 7,53 mil. lei (2,3 mil. euro).
Si SIF Oltenia (SIF5) a fost activa pe piata luna trecuta, cand a castigat aproape 12 mil. lei (3,67 mil. euro). SIF Oltenia a inceput in mai sa-si reduca participatia detinuta la producatorul de echipamente electrice Celule Electrice Bailesti (CLEL), de unde a incasat circa 2 mil. lei (0,6 mil. euro).
SIF Oltenia mai detine in prezent mai putin de 5% din Celule Electrice Bailesti, fata de 30% cat detinea initial, firma fiind controlata de omul de afaceri Catalin Chelu, unul dintre cei mai importanti investitori pe SIF-uri.
SIF Oltenia a inceput recent sa vanda si din actiunile detinute la Mecanica Rotes (METY), o alta firma la care Catalin Chelu este actionar, dar si la Turism Felix (TUFE), unde actionar majoritar este SIF Transilvania. De asemenea, SIF Oltenia a vandut in piata pachete de actiuni la producatorul de componente auto Altur Slatina, unde este actionar majoritar, cu scopul de a creste lichiditatea acestor titluri.
"Exista o strategie de restructurare a portofoliului si de mentinere a participatiilor lichide. Vor mai urma si alte vanzari de pachete", a declarat Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia.
SIF Oltenia a incasat luna trecuta si dividendele aferente participatiei de 0,89% detinuta la Petrom, in valoare de 9 mil. lei (2,74 mil. euro). De la inceputul anului, SIF Oltenia a obtinut un profit de 43,2 mil. lei (12,9 mil. euro).
SIF Banat-Crisana (SIF1), a patra dintre SIF-uri care a prezentat rezultatele la finele lunii mai, a obtinut in primele 5 luni ale anului un profit brut de 43,9 mil. lei (13,1 mil. euro). In mai, SIF Banat-Crisana a obtinut un castig de 5,5 mil. lei (1,7 mil. euro). SIF Banat-Crisana si-a lichidat la finele lunii trecute participatiile detinute la Constructii Bihor si Ecopack Ghimbav, pentru care a incasat in total 15,3 mil. lei (4,68 mil. euro).
SIF-urile urmeaza sa incaseze incepand cu aceasta luna dividendele aferente participatiilor detinute la BCR si BRD, principalele doua banci din sistem. Fiecare SIF are de incasat dividende de 22 mil. lei (6,7 mil. euro) de la BCR si peste 12 mil. lei (3,6 mil. euro) de la BRD.
Activele SIF-urilor au crescut cu circa 3% luna trecuta, la 9,17 mld. lei (2,8 mil. euro), in timp ce indicele BT-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor pe Bursa, a castigat circa 8,6%.

Broker Cluj a facut 1 mil. euro profit in fiecare luna

Societatea de servicii de investitii financiare Broker Cluj a raportat pe primele cinci luni ale acestui an un profit brut de 5,2 mil. euro (17,6 mil. lei), in crestere de aproape 3 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Din cele peste 5 milioane de euro castigati de Broker Cluj, 1 milion de euro au fost obtinuti numai din vanzarea unui pachet de 11% din capitalul producatorului de utilajele agricole Mecanica Ceahlau.

In comparatie cu anul trecut, strategia Broker Cluj s-a schimbat pentru ca am inceput sa iesim de pe anumite investitii. In cazul Mecanica Ceahlau am considerat ca investitia noastra a ajuns la maturitate, iar profitul din vanzarea pachetelor in aprilie si mai a fost de circa 1 milion de euro", Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.
Ceuca a mai spus ca daca si-ar lichida si restul de participatie la acest emitent (sub 5%), in urma majorarii de capital societatea de brokeraj ar mai urma sa obtina inca un milion de euro.
La sfarsitul lui mai 2006 Broker raporta un rezultat de 1,82 mil. euro (6,44 mil. lei), profitul fiind atunci in scadere cu 22% fata de aceeasi perioada din 2005. Lunile aprilie si mai ale anului 2006 au fost insa insotite de o scadere generala a actiunilor cotate la Bursa.
"Anul trecut a fost marcat de o corectie generala in aceasta perioada, dar in ultimii doi ani Broker s-a concentrat mai ales pe actiunile companiilor de pe RASDAQ, care acum au o lichiditate in crestere si aduc randamente peste medie", mai spune Ceuca.
Compania avea la sfarsitul lui mai 2007 un activ total de 37,6 mil. euro (126 mil. lei), iar 28,2 mil. euro (94,7 mil. lei) erau investiti in actiuni, majoritatea ale companiilor listate.
"Mizam in continuare pe RASDAQ pentru ca aduce randamente bune. Nu exclud o intoarcere a investitorilor catre Bursa, dar nu cred ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat", mai spune Ceuca.
Broker Cluj activeaza si pe Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, unde la sfarsitul lunii trecute avea 2.345 de pozitii deschise. Valoarea unitara a activului net in cazul societatii de brokeraj este de 0,905 lei/actiune, iar ultimul pret oferit in piata pentru actiunile companiei a fost 2,7 lei/titlu.
Intermediarul continua proiectul de fuziune cu societatea de brokeraj Investco, dupa ce fuziunea cu HTI Valori Mobiliare a esuat.
Broker Cluj este singura societate de brokeraj de pe piata romaneasca listata la Bursa. Investitorii care au mizat pe acest emitent au inregistrat de la inceputul anului un randament de 50%, cresterea pretului urcand capitalizarea bursiera a societatii la peste 90 de milioane de euro.

Prospectiuni, contracte cu Petrom de 27 mil. euro

Prospectiuni Bucuresti (PRSN), compania de studii si lucrari geologice controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, va efectua lucrari pentru Petrom, in baza unui contract in valoare de 26,9 milioane de euro. Termenul de finalizare al contractului este sfarsitul acestui an.
Potrivit reprezentantilor companiei, contractul castigat cu cea mai mare companie romaneasca, aflata in portofoliul grupului petroleir austriac OMV, a fost semnat in urma participarii la o licitatie. Firma urmeaza sa presteze, pana la finele anului, lucrari de specialitate pe o suprafata de 1.210,5 kilometri, in zonele de est, vest si centrul tarii.